December 2014  Solarlamp

Nog een paar weken en dan mogen wij het feest van de geboorte van Jezus weer vieren. We volgen een stralende ster die de weg wijst naar het pas geboren kindje. In deze donkere dagen voor Kerst steken wij thuis vaak voor de gezelligheid een kaarsje aan en laten we onze hoofdverlichting soms bewust uit. Wij kunnen deze keus maken. Maar wat doe je als je geen elektriciteit hebt en toch wilt studeren? Via Oxfam Novib willen deze maand ons licht doorgeven! Dat kan door zoveel mogelijk solarlampen bij elkaar te sparen. Met deze solar lamp kunnen studie-bollen net zo lang blokken als ze maar willen. En daarna kunnen moeder en vader 'm gebruiken voor klusjes in en om het huis. Overdag laadt deze slimme lamp zichzelf op in de zon, dus géén elektriciteitsrekening! Dat is wel heel handig in de landen waar elektriciteit geen vanzelfsprekendheid is. Voor €9,- kunnen we één lamp schenken! Houdt u samen met ons de stand bij op onze website?
De eindstand op maandag 15 december: er zijn negen solarlampen bij elkaar gespaard! Alle gulle gevers bedankt!

SolarlampSolarlampSolarlampSolarlampSolarlampSolarlampSolarlampSolarlampSolarlamp

 

November 2014

Via de stichting “Woord en daad” ondersteunen we Kakoli Panday. Zij woont in Bangladesh. Haar vader is boer, haar moeder is huisvrouw. Vader en moeder zijn gescheiden. Kakoli woont samen met haar moeder en broer. Ze leven in een klein huisje met een beetje grond eromheen. Ze leven in armoede. Hierdoor is moeder niet in staat om school te betalen voor Kakoli. Door onze maandelijkse financiële bijdrage van €25,- kan Kakoli naar school. Aan het eind van de maand november kunnen we €160,- reserveren voor de maandelijkse bijdrage. Alle gulle gevers bedankt!

Oktober 2014

  De maand oktober is in meerdere opzichten een bijzondere maand: 
De Bijbel in gewone taal komt deze maand uit, op 26 oktober is het Nationale Bijbelzondag en van 1 t/m 10 oktober is het Kinderboekenweek! 
Het lijkt ons een mooi gebaar als we de zendingsgelden van de maand oktober doneren aan het Nederlands Bijbelgenootschap. 

De Bijbel moet voor iedereen op de wereld beschikbaar zijn. Daarom steunt het Nederlands Bijbelgenootschap bijbelprojecten in het buitenland, zoals dit jaar het project Grow and Learn. Kinderen in Guatemala-stad krijgen een eigen bijbel en ze kunnen naar een zondagsschool vlakbij. Ze bekostigen de boekjes en ondersteunen de training van zondagsschoolleraren.
Sinds 2012 werkt het Nederlands Bijbelgenootschap al mee aan de zondagsschoolmethode Grow and Learn. Die is al op heel veel plaatsen succesvol in praktijk gebracht. Ruim 400 leraren zijn inmiddels getraind en meer dan 3.000 kinderen doen mee. Maar ze willen dit jaar nog veel meer kinderen bereiken. Eind 2014 hopen ze 9.000 kinderen op de zondagschool te hebben.

Het zondagsschoolprogramma wordt ook in Paraguay, Mexico, Uruguay en de Dominicaanse republiek aangeboden. In die laatste 3 landen doen meer dan 5.000 kinderen mee aan Grow and Learn. Als bijbelgenootschappen hebben ze dus al over de 20.000 kinderen bereikt! 55.000 zondagsschoolboekjes liggen bij kinderen of leraren thuis. In totaal zijn er al 1600 leraren getraind om de methode te geven. Tot slot wordt Grow and Learn gesteund door honderden kerken, in Mexico alleen al werken maar liefst 200 kerken mee.

We hebben contact gezocht met het Nederlands Bijbelgenootschap en zij zien uit naar onze donatie!

Daar willen wij graag ons steentje aan bijdragen! En dat is gelukt! We hebben €115,- kunnen overmaken naar het project Grow and Learn. Alle gulle gevers hartelijk bedankt!

Voor meer informatie verwijzen we graag naar de site
https://www.bijbelgenootschap.nl/projecten/grow-and-learn 
Op het prikbord bij de hoofdingang hangt de bedankbrief die we van Rieuwerd Buitenwerf namens het Nederlands Bijbelgenootschap hebben ontvangen. 

Laatste Nieuws

Er zijn geen items beschikbaar.

Agenda

Geen gebeurtenissen om weer te geven.

Uit het fotoboek